Gazda Pera iz okoline Lazarevca ubrao glavicu KUPUSA OD 8,1 KILOGRAMA!

Pera Alimpijević (67), domaćin i poljoprivrednik iz mesta Tulež u okolini Lazarevca, u svojoj bašti je odgajio glavicu kupusa od neverovatnih 8,1 kilograma! Uz veliku muku i pomoć ukućana ona je stavljena na kantar…

– Glavica i dalje stoji okačena ispod trema kuće. Ne znam šta ću sa njom, preteška je za mene da bih je nosio i prodao – kaže gazda Pera.
A sve je počelo kada je u julu ove godine posadio 100 semenki kupusa. Nije ni pomislio da će pet meseci nakon toga, u svom dvorištu ubrati rekordnu glavicu ovog povrća.

– Kupio sam na pijaci 100 semenki sorte „srpski melez“. Kada sam došao kući, odmah sam ih zasadio. Nastavio sam redovno da ih zalivam, a dosta mi je pomogla i kiša – počinje priču Alimpijević iznenađen što je upravo u njegovom dvorištu, bez ikakvih aditiva, nikao ovaj mega-kupus.

Primetio je Pera da se jedna glavica razlikuje od ostalih, ali nije ni slutio da će izrasti u ovoliku grdosiju.

– Nisam koristio nikakvu hemiju, ali imao sam jedan trik. Čuo sam da bosiljak dobro utiče na kupus, tako da sam stavljao između svake zasađene glavice.

POBEDIO BI I U FUTOGU I U MRČAJEVCIMA

Pera Alimpijević ne namerava da učestvuje na Kupusijadi, niti na nekim sličnim takmičenjima, iako bi ove godine glatko pobedio. U Mrčajevcima najteža glavica je težila 5,1, a u Futogu šest kilograma i 150 grama.