Prvi put u Srbiji visokoefektivno đubrivo NPK 9:25:25

Firma „Unifert“ je po prvi put na tržištu Srbije plasirala proizvod 9:25:25 sa dodatkom mikroelemenata – univerzalno visoko efektivno složeno azotno-fosforno-kalijumovo đubrivo.

Navedeno đubrivo je proizvedeno od sirovina visokog kvaliteta, bez sadržaja štetnih materija. Proizvedeno je u obliku granula i 100% je vodorastvorljivo, što obezbeđuje lako unošenje u zemljište i usvajanje hranljivih materija od strane biljaka.

Sadrži azot isključivo u amonijačnoj formi, što omogućava lagano rastvaranje u zemlji i daje odlične rezultate prilikom jesenjeg unošenja u zemlju.

Napominjemo da je fosfor P2O5 dobijen iz Kolskog apatita, bez primesa hemijskih i radioaktivnih supstanci. U sastav granula ulaze dodatni hranljivi elementi: sumpor (S) 1,7%, kao i magnezijum (MgO) od 0,3 do 1%.

Sumpor učestvuje u azotnim i proteinskim procesima razmene materija, ubrzava i poboljšava proces fotosinteze, usled čega se povećava sadržaj hlorofila u listovima, i pojačava asimilaciona aktivnost biljaka.

Magnezijum pojačava intenzivnost fotosinteze i obrazovanje hlorofila, utiče na procese razmene materija, aktivira fermente i procese fermentacije i stvara mogućnost za povećanje rodnosti poljoprivrednih kultura, uz veći koeficijent iskorišćenosti đubriva i izuzetno atraktivnu cenu. Ovo đubrivo zauzima lidersku poziciju u zemljama Zapadne Evrope, jer se primena ovog đubriva preporučuje za povrće, voće i sve druge kulture – šećernu repu, soju, kukuruz, pšenicu.

Ovo đubrivo je dostupno u sledećim pakovanjima:

– Big-bag (850 kg)

– vreće od 50 kg

preuzeto sa: poljomagazin.com