Cormax

Suzbijanje bolesti u usevu/zasadu : višnja, trešnja
Klasa: Fungicid sistemičnog delovanja

Aktivna materija: Ciprodinil 750 g/kg

Formulacija: WG – vododisperzibilne granule

Karenca: 14 dana
Radna karenca: 1 dan

Primena :
USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
Višnja, Trešnja 0,2 (2 g/100 m²) (kg/ha) Preventivno, pre ostvarenja uslova za zarazu, od pojave cvetnog balona (bele koke) do završetka cvetanja (59-69 BBCH skale)

Mehanizam delovanja:

Cormax je sistemični fungicid, pripada grupi Anilonopirimidina sa preventivnim i kurativnim delovanjem. Nakon folijarne primene apsorbuje se i transportuje kroz tkiva, akropetalno sistemom sprovodnih sudova ksilema. Sprečava penetraciju i rast micelije gljiva u i na površini lista. Inhibira biosintezu aminokiseline metionina i lučenje hidrolitičkih enzima gljive. Ako se primeni do 48 sati nakon početka zaraze deluje kurativno (zaustavlja dalje širenje infekcije u biljci), te je efikasnije ako se primeni preventivno.

Spektar delovanja:

Namenjen je suzbijanju prouzrokovača :
1  sušenja cvetova, grančica i mrke truleži plodova koštičavih voćnih vrsta Monilinia laxa

Preporuke i napomene:

Ima odlično delovanje i na nižim temperaturama (+ 5°C). Odlična otpornost na spiranje padavinama te dva sata po tretiranju depozit pesticida se ne može sprati. Preparat nije fitotoksičan ako se primenjuje prema uputstvu. Ne sme se mešati sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Praktično neotrovan za pčele. Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno.
Preporučeni utrošak vode 600-1000 l/ha ( 6 – 10 l na 100 m 2 ).

MBT:  2

MDK(mg/kg):  1,0

Fungicidi

Agromarket