Da bi se dobilo kvalitetno vino proces tehnologije proizvodnje počinje još od berbe. Plodove jabuke treba koristiti...
PročitajIz ovog proizilazi da kod nedovoljne upotrebe imamo smanjenje prinosa, a kod prekomerne – poleganje, što smanjuje...
PročitajOd glodara koji prave štetu na voću ćemo spomenuti zečeve i miševe.Miševi prezimljavaju u nabacanim gomilama...
PročitajGubitci tokom skaldištenja se odnose na težinu i kvalitet. Stepen gubitka se može smanjiti redovnom kontrolom...
PročitajMehanizovanost radnih procesa, koja se ogleda u izboru mašine ili uređaja za aplikaciju pesticida, pravilnoj...
PročitajVlažnu trulež salate izaziva bakterija (Pseudomonas viridiflava),može prouzrokovati značajne štete na salati koja...
PročitajGajene sorte kupine su znatno osetljivije prema hladnoći nego malina. Kupini odgovara toplije podneblje sa dosta...
PročitajSavjetodavna služba je kreirala tablični kalkulator (FADN kalkulator) putem kojeg svaki poljoprivredni proizvođač...
PročitajZemljište sadrže nejednake količine hranjivih materija, a i njihovo iskorištavanje od strane biljaka je...
PročitajPreuzmi brošuru Preuzeto sa...
Pročitaj