U aprilu isplata subvencija paorima

NOVI SAD – U aprilu počinje isplata ovogodišnjih subvencija poljoprivrednicima poručio je, gostujući u našoj emisiji “Brazde” resorni ministar u tehničkoj vladi Dragan Glamočić.

Govoreći o setu aktuelnih tema iz oblasti agrara, on je za RTV rekao da će situacija sa definisnjem dozvoljene granice aflatoksina u stočnoj hrani i mleku početkom aprila biti rešena.

Potpisom na pravilnik o dozvoljenim količinama aflatoksina u stočnoj hrani na priču o toj temi konačno se stavlja tačka.

Inače, resorni ministar za RTV kaže da je nivo te toksične materije u mleku u praksi ispod nivoa od 0,05 mikrograma po kilogramu, te da se sada radi samo o zakonskoj proceduri.

 
Uskoro će rešene biti i nejasnoće po pitanju pravilnika kojima se definiše nabavka neophodnog repromaterijala za predstojeću prolećnu setvu. Do stupanja na snagu novih, i kako ministar naglašava pojednostavljenih, primenjuju se prošlogodišnji pravilnici.

Isplata preostalih pet procenata neisplaćenih subvencija za 2013- tu biće na računima korisnika do kraja marta kaže ministar i poručuje da će već u aprilu početi isplata 6000 dinara po hektaru za ovu godinu kako bi se što bezbolnije isfinansirao najvažniji posao u poljoprivredi, a to je prolećna setva.

preuzeto sa rtv.rs

izvor rtv