Proširenje protesta grčkih poljoprivrednika

Poljoprivrednici širom Grčke najavili su u sredu svoje planove za proširenje protesta zbog poreskih mera vlade i visokih troškova poljoprivredne proizvodnje, javila je lokalna novinska agencija ANA.

Sve više poljoprivrednika stiže sa traktorima na protest u blizini Tesalije, u centralnoj Grčkoj kod glavnog autoputa koji povezuje Atinu i Solun, gde se nalazi na stotine traktora od juče i predviđa se da će se njihov broj znatno povećati do sutra.

 
Nezadovoljni poljoprivrednici zatražili su i sastanak sa grčkim ministrom finansija Janis Sturnaras da mu predstave (svoje) primedbe na poreska pitanja, visoke troškove goriva i novouvedenim zahtevima da i poljoprivrednici sa niskoostvarenim prometom vode poslovne knjige.

 
Poljoprivrednici traže da Grčka vlada ukine donete mere kojim se zahteva da poljoprivrednici sa godišnjim prometom manjim od 40.000 evra, vode knjige o prihoda i rashoda.

 
Oni takođe traže da bude veći neoporezivi deo prihoda od 20.000 evra, uz dodatnih 5.000 evra po svakom detetu i smanjenje cena nafte i struje za poljoprivrednike.

preuzeto sa: blic.rs