Radnici i policija se sukobili ispred kapija Agroživa

ŽITIŠTE – Uz asistenciju oko 200 policajaca, koji su bili pod punom opremom, stečajni upravnik je danas popodne, zajedno sa novim vlasnikom, ušao u krug “Agroživa”, zbog, kako saznajemo, popisa imovine.

Prilikom ulaska novog vlasnika u krug preduzeća, radnici su se sukobili sa policijom. Ispred kapije “Agroživa” i dalje štrajkuje oko tri stotine radnika, koji traže da im se isplate zarade.

Brojni radnici su uplakani i kažu da ne mogu da veruju kako se država ophodi prema njima. Navode da samo žele ono što su pošteno zaradili.

Podsetimo, radnici “Agroživa” su se okupili još jutros i nisu dozvoljavali ni stečajnom upravniku i menadžmentu “Mibrasa”, novog vlasnika preduzeća, da uđu u krug klanice.

Predsednik sindikata “Nezavisnost” Jovica Katić rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da ne očekuje razgovore sa novim vlasnikom.

“Naši sledeći razgovori mogu samo da budu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Poslali smo mu pismo, u kojem smo ga informisali o situaciji u kojoj smo i o stanju u ‘Agroživu'”, istakao je Katić.

On je ponovio da radnici “Agroživa” neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva, odnosno, dok im se ne isplate zarade, koje nisu primili od početka godine.

Katić je dodao da štrajkačima ove zarade duguju prethodni direktor i vlasnik “Agroživa”.

preuzeto sa: rtv.rs