Subvencionisano gorivo na svim pumpama

Subvencionisano dizel gorivo moći će da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju ovo pravo biće regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo. Pravilnik će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

“Uvažili smo predloge poljoprivrednika tako da će svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva. Za ostvarivanje ovih prava, kao i prava pri kupovini mineralnog đubriva, poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate u periodu od 1. januara 2014. godine do kasne jeseni”, kaže se u saopštenju.

Obezbeđeno mineralno đubrivo

Vlada Srbije je na današnjoj sednici dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve oglasi javni poziv za prodaju 683 tone mineralnog đubriva poljoprivrednim gazdinstvima, po ceni od 28,5 dinara.

Mineralno đubrivo, najviše 400 kilograma po hektaru, moći će da kupe nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Ova odluka je doneta sa ciljem da se unapredi voćarska proizvodnja i poveća izvoz voća iz Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

preuzeto sa: rtv.rs