Komunalci zabranili seljacima prodaju kraj ibarske magistrale

Komunalna inspekcija, u pratnji komunalne policije, saopštila je prodavcima voća i povrća kod kružnog toka u Preljini, na Ibarskoj magistrali, da od sutra (petak) neće smeti da prodaju svoju robu na tom mestu. Inspekcija je zatim popisala svu robu, koja se nalazila u gajbama, a iz Gradske uprave Čačka za inspekcijski nadzor tim povodom najavili su za sutra konferenciju za novinare.

– Popisali su mi trešnje i jagode koje sam nabrao i doneo ovde da prodam kako bih prehranio porodicu, školovao decu i platio struju i komunalije – ispričao je jedan od prodavaca iz Preljine, Jeroslav Đoković.

On je dodao da je radio u rudniku u Šumadiji, da je ostao bez posla i da je to jedini način da njegova porodica preživi jer, kako je naglasio, država traži svoje, a od nečega treba i živeti.

– Ne znam šta im smeta ova naša pošteno zarađena muka, bolje da gledaju one koji pljačkaju državu i fabrike, nego što nas progone – smatra prodavac.

Svoju priču priča i Mirjana Mičić i kaže da je sa prodicom pre sedam godina dosla iz Nove Varoši i kupila parcelu u Preljini, gde je zasadaila nešto voća.

– Sada to prodajemo kako bi preživeli. Moj muž kopa kanale, a gajimo i voćnjak usput, da bi zaradili još koji dinar. Ovo je sramota, jer su se nakačili na sirotinju, bolje mi je da stanem na belu liniju da me pogaze, nego da napustim ovo mesto, jer ne znam kuda ću sutra, šta ću jesti i od čega ću kupiti hleb – jada se ona.

Poslanik SNS Aleksandar Radojević kaže da je „sramota udarati na sirotinju i da je već uputio dopis gradu Čačku da se prodavci ne sklanjaju, jer se radi o seljacima, ljudima koji su ostali bez posla i koji sve što zarade opet vraćaju državi kojoj plaćaju dažbine“.

– Ne sme se na ovakav način obračunavati sa našim najsiromašnijim delom stanovništva, jer oni nisu tu što vole, već zato što ih je nemaština naterala – poručio je Radojević.

Načelnik čačanske Gradske uprave za inspekcijski nadzor Milovan Erić rekao je da ne može da daje izjave pre nego što se inspektori vrate sa terena. On je dodao da će sutra, povodom tog pitanja, biti održana konferencija za novinare.

preuzeto sa : srbijadanas.net