Zabraniti uvoz sirovog i koncentrovanog mleka u Srbiju

Udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga uputilo je apel i molbu premijeru Aleksandru Vučiću u kojem predlažu da se donese odluka o zabrani uvoza sirovog i i koncentrovanog mleka.

Situacija na tržištu sirovog mleka menja se iz časa u čas, sve više mleka je neotkupljeno, mlekare se pravdaju da je kvalitet nedogovarajući ali su zapravo prepune svojim gotovim prizvodima.

Mlekare su primorane na takve mere koje će za posledicu imati na hiljade gazdinstava koji neće moći da ostvaruju prihode, navedeno je u saopštenju tog udruženja.
Oni smatraju da je licemerno što se pojedine mlekare zalažu za intervenciju države a sa druge strane uvoze velike količine koncentrovanog i sirovog mleka.
„Mi verujemo da možemo da proizvodimo dovoljno i kvalitetno mleko koje će zadovoljiti naše tržište, ali ne možemo da se nosimo sa raznim spekulacijama na tržištu.

Umesto da naša deca piju mleko, koriste proizvode iz zdravog sirovog mleka iz naše domaće proizvodnje mi imamo situaciju da se zato koristi koncetrovano mleko iz uvoza”, navodi se u apelu.

vaseljenska.com