Pravilnik za IPARD Meru 7 – ruralni turizam

Uprava za Agrarna plaćanja – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o IPARD podsticajima za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Pravilnikom su definisani osnovni zahtevi za korisnike, uslovi za konkurisanje za IPARD sredstava, iznos IPARD podsticaja, kao i postupci i potrebna dokumentaciju za sprovođenje Mere 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Iznos donacija od vrednosti ukupnih investicija:
iznosi do 65% vrednosti investicije (ukupnih prihvatljivih troškova);
Minimalni i maksimalni iznos povraćaja sredstava:
Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000 evra;
Maksimalni iznos povraćaja sredstava je 300.000 evra;
Investicije se odnose na:
Ulaganje u izgradnju i / ili rekonstrukciju i / ili opremanje objekata za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, kao što su sobe, restorani i drugi objekti,
Objekti za rekreaciju, igranje, turističkih kampova, poboljšanje objekata na otvorenom (za jahanje, ribolov u unutrašnjim vodama, biciklizmu, tematskih staza)
Pejzažni radovi i prilazni putevi
Troškovi marketinga, kao što su štampanje propagandnog materijala, stvaranje / održavanje sajta.
Mašine, mehanizacija i oprema (osim sitnog ugostiteljskog inventara)
Proizvodnja energije iz obnovljivih izvora energije u cilju obavljanja registrovane ugostiteljske, odnosno turističke delatnosti
U okviru plana za raspisivanje IPARD poziva za 2020. godinu raspisivanje javnog poziva za Meru 7 je najavljeno za period do 15.06.2020.

Raspoloživi iznos donacija za navedeni poziv iznosi 1.097.277.145,00 RSD – što iznosi približno 9.338.528,00 EUR.

Sve osnovne infomacije imate na našoj stranici posvećenoj Meri 7 – Ruralni turizam – Subvencije – Donacije (Mera 7 – Ruralni turizam – link ).

Pravilnik za Meru 7 možete preuzeti na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.