Prodat deo nekadašnje “Poljoprivrede”

Deo nekadašnjeg leskovačkog preduzeća ’’Poljoprivreda’’ prodat je na javnom nadmetanju prošle nedelje, ali za oko 4,5 hiljade kvadrata zemljišta, nije bilo zainteresovanih.

Prvu celinu, za koju je Preduzeće ’’Duka farm’’ platilo početnih 7,6 miliona dinara, čini 21 objekat u Belanovcu, ukupne površine 5.704 kvadratna metra, zemljište pod njima i zemljište uz zgrade, površine oko 23 hiljade kvadrata.

Za njive, poljoprivredno i šumsko zemljište nije bilo zainteresovanih, a nudjeni su po početnoj ceni nešto većoj od dva miliona.

Imovina nekadašnjeg  Društvenog preduzeća ’’Poljoprivreda’’ prodavana je u nekoliko navrata tokom protekle decenije. Tako je Preduzeće ’’Beli bor’’ 2011. godine kupilo Radnu jedinicu u naselju Ančiki i pokretnu opremu, godinu dana kasnije ’’Jugprom’’ I ’’Ekspert stil’’, postali su novi vlasnici dela poljoprivrednog zemljišta, a u prošloj godini, fizičkim licima prodate su pojedine parcele u Leskovcu i Velikoj Grabovnici.

Prema izveštaju iz 2014. godine, dug nekadašnje ’’Poljoprivrede’’ prema zaposlenima i ostalim poveriocima, veći je od pola milijarde dinara.

preuzeto sa: https://jugpress.com/