Subotica daje u zakup sedam hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta

SUBOTICA – Na osnovu programa koji je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a odlukom odbornika Skupštine grada Subotice, nešto više od sedam hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta sa teritorije grada Subotice biće dato u zakup. Oko 40 odsto od naknade za izdavanje pripašće gradu, na osnovu čega će se u budžet sliti 63 miliona i 377 hiljada dinara.

Površine koje su u programu daju se u zakup na deset i više godina. Oko 30 odsto će ići na licitaciju, a ostalo se daje stočarima i na korišćenje obrazovnim i socijalnim institucijama, bez naknade.

To su odlučili odbornici lokalnog parlamenta na četvrtoj, redovnoj sednici Skupštine grada Subotice, na kojoj je razmatrano osam tačaka dnevnog reda, a među njima je najvažnija bila upravo Donošenje odluke o programu, zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice za 2020. godinu.

Odbornici su usvojili i izmene i dopune Odluke o osnivanju Turističke organizacije Subotice, radi usklađivanja sa izmenjenim Zakonom o turizmu. Usvojena je i izmena programa poslovanja Fondacije za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine te izmena programa poslovanja Fonda „Rehak Laslo“.

Na sednici je imenovan i direktor Zoološkog vrta na Paliću, a tu funkciju će, kao i u protekle četiri godine, obavljati diplomirani ekonomista Petar Savić.

Krajem decembra biće održana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se odlučivati o budžetu grada Subotice.

preuzeto sa: http://www.rtv.rs/