U „Rogalj” stala cela Vojvodina

NOVI SAD: Peti susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini „Rogalj”, održaće se u nedelju, 4. oktobra, na Salašu 137 na Čeneju, a počeće u 10 časova.

Ulaz je besplatan, a svaka priredba koja se predstavlja na „Roglju”, pred publikom, na štandovima, pokazaće svoje proizvode i ponudu, uz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije u vezi s virusom kovid-19.

Učesnici „Roglja” su predstavnici raznih manifestacija: „Manić–Tisa 63”, „Beloblatska kobasica”, „Klob-kob fest”, „Kobasicijada”, „Klobasafest”, „Štrudlijada”, „Gastro Srem”, „Tamiški dani”, Sajam poljoprivrede, „Bosanski lonac”, „Sremska kulenijada”, „Vidovdanski sabor”, „Parastos dudu”, Festival „Dani tradicije”, „Dani vesele mašine”, „Dan kisačke sarme”, „Čenej u maju”, Festival čvaraka, „Vojvođansko venčanje”, „Vivo” sajam voćarstva i vinogradarstva, „Opasuljivanje Novobečejaca”, „Siriško prelo”, „Srbobranski kotlić”, „Čerević u maju”, „Al’ se nekad dobro jelo, baš“, „Pudarski dani”, „Palanačke zabijačke”, „Pitijada”, „Zlatni sač Vojvodine”, „Jesen ide, dunjo moja”, „Dani vina” i „Bin festival”.

Posetioci će moći da se upoznaju i s manifestacijama koje organizuje specijalni gost „Roglja”, Turistička organizacija grada Loznice. U letnjoj bašti „Gazebo” Salaša 137, održaće se tribina „Snaga sela danas i značaj seoskih manifestacija”, s eminentnim učesnicima iz te oblasti. Osim ponude raznih specijaliteta, posetioci će moći da isprate i kulturno-umetnički program, uz zvuke i pesme tamburaškog orkestra „Romansa”, nastupe glumaca, dobošara, etno-pevačkih grupa i KUD-a „Branko Radičević” iz Siriga.

Organizatori „Roglja” su i ovog puta pripremili specijalna priznanja manifestacijama koje su se posebno istakle u nekoliko kategorija. Posetioci će imati priliku da vide pripremu zimnice na starinski način, izložbu zanimljivih starinskih eksponata, likovnu koloniju, ali i da se provozaju fijakerom i razgledaju okolne salaše.

„Rogalj” čini interesantnim i to što će se učesnici popularne „Pasuljijade”, „Bin festivala”, predstaviti revijalnim takmičenjem u kuvanju pasulja.

Pokrovitelj „Roglja 2020” je Gradska uprava za privredu, a među medijskim sponzorima je i „Dnevnik”, Detaljne informacije o manifestaciji „Rogalj” nalaze se na stranici www.rogalj.rs Novi Sad, a mogu se dobiti i na telefon: 064/158-36-86.

preuzeto sa: https://www.dnevnik.rs/