Ridomil combi 45 WG

Suzbijanje bolesti u usevu/zasadu : vinova loza
Klasa: fungicid sistemičnog i preventivnog delovanja

Aktivna materija: Metalaksil-M 50g/kg+ Folpet 400g/kg

Formulacija: WG vodorastvorljive granule

Pakovanje: 200 g, 1 kg

Proizvođač: Syngenta

Karenca: 42 dana vinske sorte

Primena :
USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
Vinova loza 2,0 kg/ha (20 g u 10 l vode na 100 m²) Preventivna primena pre pojave simptoma primarne zaraze, a najkasnije pri pojavi prvih simptoma (od faze intenzivnog porasta lastara do formiranja grozdova)

Mehanizam delovanja:

Kombinacija dve aktivne materije sistemičnog i kontaktnog delovanja. Metalaksil prodire u biljku i deluje preventivno i kurativno. Inhibira sintezu proteina, a Folpet deluje na više mesta i zaustavlja disanje gljive. Dvojno delovanje preparata obezbe|uje bolju efikasnost, dužu zaštitu, i sporije sticanje rezistencije kod fitopatogenih gljiva.

Spektar delovanja:

Prouzrokovač :
1 plamenjače vinove loze Plasmopara viticola

Preporuke i napomene:

Interval izmedu tretiranja 10 do 12 dana u stabilnim vremenskim uslovima, odnosno 7 do 8 dana ako su učestale padavine. Preventivna primena u ranoj vegetaciji je od bitnog značaja za pouzdano delovanje. U cilju razvijanja antirezistentne strategije preporučuju se 2 uzastopna tretmana, a zatim fungicid sa drugačijim mehanizmom delovanja. Može se mešati sa preparatima EC i SC formulacija pri čemu se prvo rastvara Ridomil Combi 45 WG, a potom i drugi pesticid. Utrošak vode 800-1000 l/ha.

MBT: 2
KARENCA: OVP; 5 dana za vinovu lozu; 14 dana za malinu
MDK(mg/kg): 5,0 – grožđe; 10 – malina

Fungicidi

Agromarket