U botaničkoj podeli koristimo standardne botaničke klasifikacione jedinice ( razred , red ,...
PročitajMeđu njima se može izdvojiti posebna grupa, usko specijalizovanih vrsta, koje se sreću skoro isključivo samo u...
PročitajU daljem toku proizvodnje, usled sineretičke aktivnosti gela, dolazi do izdvajanja surutke, dok se kazein i mast u...
PročitajSistemi navodnjavanja kapanjem su proizvodi modernih tehnologija . Potpuno su automatizovani i programirani , te...
PročitajPlastenička proizvodnja osigurava raniju berbu, ali zahteva dodatne troškove za zagrevanje. Iako su cene proizvoda...
PročitajZa pečenje rakije najpogodnije su domače vrste voća, i to jabučaste (jabuke i kruške), koštičave...
PročitajZbog sporog porasta i slabe pokrovnosti, povrtarske biljke poseduju slabu...
PročitajZaštita povrća od bolesti je vrlo značajna, a istovremeno i vrlo delikatna. Povrtarska...
PročitajOsim toga, ova proizvodnja je i sa ekonomskog stanovišta interesantna jer je po pravilu visoko...
PročitajBotaničke osobine paradajza U...
Pročitaj